Informació extreta de Vilaweb
Aquest cap de setmana actuen els grups 4uatre Cats i Jazzspirit
A partir d’aquest divendres 29 Manlleu té una cita amb la millor música improvisada del moment, el jazz en les seves més diverses manifestacions: comença l’11è Cicle de Jazz de Manlleu amb el grup 4uatre Cats i Jazzspirit. L’organitza l’Escola Municipal de Música de Manlleu amb el patrocini de l’Ajuntament de Manlleu i l’Obra Social de Caixa Terrassa. Els concerts es faran al Casal Cívic de Manlleu els dies 29 de febrer, i 1, 8 i 9 de març de 2008.
El primer concert d’aquest divendres 29 va a càrrec del grup 4uatre Cats, el qual fa 'gypsy swing' tradicional amb pinzellades pròpies plenes de creativitat. L’actuació es farà a 2/4 d’11. El pròxim concert es farà el dissabte 1 de març també a 2/4 d’11 i anirà a càrrec del grup Jazzspirit, amb el trompetista Josep M.Farràs interpretant des del 'jazz clàssic' al 'hard bop', passant pel 'be bop' i per algunes pinzellades de 'bossa nova' i de 'latin jazz'. L’import de l’entrada és de 5 euros. El dissabte 8 de març a les 7 de la tarda es farà una 'master class' a càrrec d’Horacio Fumero, 'Tocant Jazz amb l’Horacio', la qual està oberta a tots els músics. Més tard, a 2/4 d’11, el grup Bover Fumero Duo, amb Albert Bover al piano i Horacio Fumero al contrabaix farà un concert.
El diumenge 9 de març a les 12 del migdia hi haurà un concert a càrrec de la Big Band de Manlleu i la Big Band de Sallent. Tot un espectacle si considerem que en algun moment hi haurà més de 30 músics a l'escenari interpretant un tema. Hi ha preus populars per a tots els concerts i descomptes per als alumnes de l’Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM). A la primera part s'oferirà un concert pedagògic per part de la Bing Band de Manlleu.
Joan Ramon Puntí, Quim Abramo, Juan Carlos García Estepa i Franco Molinari són els components de 4uatre Cats i presenten la seva música així: ‘Hi ha músiques tradicionals que es mantenen vives i això és perquè tenen potencial creatiu, perquè són aptes per a què alguns artistes puguin desenvolupar la seva creativitat. Actualment, a tot el món, el gypsy swing, creat per Django Rinhardt i perpetuat de manera tradicional pels gitanos de centre Europa, està vivint un moment de màxim reconeixement. Per tot hi ha músics, ja no gypsys, que el fan servir per a expressar-se. A la majoria de països hi ha trios, quartets, quintets, que volen emular Django Reinhardt i els altres guitarristes manouches. Això vol dir que es tracta d’una música viva i com a tal, tot i respectant la seva base, molts d’aquests grups comencen a explorar noves maneres, incorporant a l’estil nous patrons rítmics, noves formacions instrumentals i sobretot versionant temes tradicionals de l’estil i creant-ne de nous. Es tracta doncs d’una música en l’inici d’una possible evolució. Cap on anirà o bé si s’abandonarà definitivament és difícil o impossible de predir. Tot dependrà de si el gypsy swing continuarà o no captivant a les noves generacions de músics. Als músics d’aquest grup sí que ens captiva.’
Per altra banda, Jazzspirit és un quartet vallesà de jazz. I expliquen el que fan d’aquesta manera: ‘El nostre repertori es nodreix de corrents diversos: des del jazz clàssic al hard bop, passant pel be bop i per algunes pinzellades de bossa nova i de latin jazz. Defugim els tractaments excessivament tecnicistes, perquè la nostra voluntat és connectar amb el públic, oferint un jazz fresc i comunicatiu. A proposta del Club de Jazz d’Amics de les Arts de Terrassa, en el 22è Festival de Jazz d’aquesta ciutat es va presentar un nou projecte: la col·laboració entre Jazzspirit i el trompetista Josep Maria Farràs. La bona acceptació per part del públic i la crítica va donar continuïtat al projecte, fins al punt que la discogràfica Temps Record va impulsar l’edició d’un CD que testimoniava aquesta experiència. El disc (que porta per títol “Camí”) va ser enregistrat a la Nova Jazz Cava i inclou un DVD amb el making of de la gravació i imatges inèdites de l’antiga Jazz Cava.’
4 comentaris:
Per Manlleu i per Vic he vist bastants cartells del festival. A veure si hi ha un bon nivell de públic...
Ahir va sortir en Guillem Costa explicant el festival. A veure si poden aguantar 8 anys com nosaltres... Va ser dur però als jardins de Can Puget es creava un caliu magnífic i que em costa pensar que ja no es farà més.
Ai, ai que us esteu posant nostàlgics... jo encra recordo les meves col·laboracions com a webmàster i ocasional bàrman...
És veritat Gerard. I a més ens feies la web que encara es pot veure. Nostàlgics i contents d'haver tingut aquesta iniciativa i agraïts per la teva col·laboració i la de les respectives famílies.
Publica un comentari a l'entrada