14/1/08

La Diminuta swing orquestra a la Jazz Cava de Vic



El dissabte, 12 de gener, vaig tornar a entendre per què cada vegada que la Diminuta toca a la Cava, omple. El seu missatge jazzístic és directe i es deixa entendre. Aquest cop, la veu en va ser protagonista. L'Anna Jiménez va estar esplèndida, amb uns aguts finíssims i afinats com mai sense perdre calidesa i registre en la interpretació dels estàndards. Les altres veus, les d'en Jordi Martí i en Joan Lluís, en la línia de ser propers i divertits, per donar color a l'espectacle. Quant als membres del grup, en Lluís Monteis, des que el grup no té pianista, va mantenir en tot moment el grup cohesionat amb els acords de la guitarra; en David Mellinas va estar expressiu amb el baix i molt ric en els solos. En Pere Galobardes, amagat rere la bateria, però ferm en el ritme (com sempre trobem a faltar que faci algun solo); en Pere Marín va aportar intimitat en els temes lents, amb el seu el tenor Yamaha i un so estripat que contrastava molt bé amb el clarinet d'en Ramon Vilar, excel·lent tant en la tècnica solista com en la manera de posar el coixí en els temes cantats.
Molt bon concert que va començar fred (insegurs perquè no sabien com sonava fora de l'escenari) i va acabar amb molta energia i bon gust una vegada superada aquesta inseguretat.
Felicitats pels 15 anys de jazz que esteu deixant com a llegat a la comarca.

2 comentaris:

Lluís Monteis ha dit...

Moltes gràcies per venir al concert i per la bona crítica, que modestament penso que peca de benèvola, però en qualsevol cas, i axò sí, crec que vam passar una bona estona plegats. Per molts anys.
:-)

Joan ha dit...

De fet aquesta gent de la Diminuta sempre omplen i porten gent... recordo en els cicles de jazz de Manlleu on sempre que varen actuar hi va haver molt públic...
És "jazz rural" diuen... potser per això de que són del Cabrerès...