15/10/07

XIII Festival de Jazz Costa Brava




Sobre el XIII Festival de Jazz Costa Brava (Ajuntament de Palafrugell)


La tretzena edició del Festival de Jazz Costa Brava de Palafrugell (Baix Empordà) se celebrarà entre el 6 i el 14 d'octubre amb una variada programació de concerts i activitats, encapçalats per Chano Domínguez, Perico Sambeat i Russell Malone, que tindran lloc en diversos escenaris de la població. L'organització és conjunta entre l'Ajuntament de Palafrugell i la Fundació Llofriu, i compta amb la direcció artística de Mas i Mas.
El festival presenta dues programacions diferenciades; l'Off Festival i el propi Festival. L'Off Festival, coordinat per l'Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell, es realitzarà a deu locals de restauració del municipi, en els quals una selecció de grups de tendències ben diverses dins el món del jazz oferirà les seves actuacions.
El Festival, coordinat per l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Palafrugell, amplia aquest any els escenaris on se realitzaran els concerts, així com el nombre de les actuacions gratuïtes: al Teatre Municipal de Palafrugell, al Centre Fraternal, a la plaça Nova, als carrers del centre de la població i a l'església parroquial.
La direcció del Festival segueix apostant per la combinació del jazz més tradicional amb nous grups emergents a l'escena catalana. Així, comptem amb formacions de dixie com La Porteña o La Dixie Band del Taller de Músics, però també amb el jazz més contemporani de la Giulia Valle o de Jorge Rossy. Les actuacions principals, al Teatre, oferiran el jazz-fusió de Chano Domínguez i Perico Sambeat, i el classicisme actual de Russell Malone.
Com a actes complementaris, el dijous 11 d'octubre s'inaugurarà a la sala d'exposicions del Teatre Municipal la mostra Jazzid. Història del jazz a les comarques gironines, produïda per la Casa de Cultura de la Diputació de Girona i amb fotografies de Jaume Tauler. El mateix dia, es projectarà, també al teatre, la pel·lícula Calle 54, de Fernando Trueba, amb la col·laboració del Cine Club Garbí de Palafrugell.
El preu dels concerts al Teatre Municipal de Palafrugell-TMP és de 21 € i les sessions al Centre Fraternal de 12 €. Per aquestes activitats es posa a la venda un pack diari (concerts al Teatre + al Fraternal) de 25 €. Informació i venda d'entrades al Teatre Municipal de Palafrugell (Carrer Santa Margarida núm 1 de Palafrugell i telèfon 972 61 11 72), i al Telentrada de Caixa Catalunya (http://www.telentrada.com/ i telèfon 902 10 12 12).

2 comentaris:

Joan ha dit...

Caram! No en sabia res d'aquest festival. Està bé fer-ne un seguiment perquè de vegades venen primeres figures i no ens n'assabentem...

Anònim ha dit...

Una informació molt comperta Pep! Sembla una opció interessant, fins i tot per anar-hi amb la canalla.
Gerard